Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. 2. 2022

"Krása a výkon KCHCH" 2019

Klubová výstava a dostih Křešín - soutěž  "Krása a výkon KCHCH"
 
Křešínský pohár a kluboví šampioni pro krásu a výkon 2019
 
      I letos se jako součást "Krásy a výkonu" konal klubový speciál  - rovinný dostih do vrchu v Křešíně. Tentokrát to byl již 8. ročník a zase to bylo trochu jinak... Termín zůstal shodný s loňským - v neděli 2. 6., ale výstavu potřebnou k získání titulu "Šampion pro krásu a výkon KCHCH" absolvovali adepti těsně před dostihem v sobotu a to na novém místě v Berouně... Jak na výstavě, tak na dostihu nám počasí přálo a "nečervnově" pálící sluníčko nám i čtyřnožcům dávalo oba dny pěkně zabrat.
 
      Atmosféra byla i letos pohodová, průběh dostihu plynulý a náš mladý technický personál šikovný a ochotný... Ani technika nezklamala  a i většina účastníků byla včas před svým během vzorně připravena v sedlišti. Kdo získá prventví a kýžené šampionské tituly bylo v některých plemenech napínavé do poslední chvíle... Např. u whippetek fen v "klasiku" se sešla taková konkurence, o jaké se v poslední době může jen zdát i klasickým drahám. 12 (!!!) účastnic tu bojovalo nejen o vítězství v dostihu, ale i o v sobotu slibně "rozehrané" šampionské tituly. Jasno nebylo ani u grejek, italaček či barzojů a to psů i fen... Bohužel tentokrát chyběli zástupci 2 největších plemen - irských vlkodavů a deerhoundů, ale i tak bylo na co se dívat. Ze 6ti plemen bylo do závodu a tréninkových běhů přihlášeno:
 
- 18 whippetů,
- 3 greyhoundi ,
- 8 italáčků,
- 2 saluki,
- 6 barzojů a
- 3 zástupci plemene sloughi.
 
      Bylo uděleno 12 šampionských a 14 vítězných titulů v 6ti plemenech a 3 věkových kategoriích. Všichni si za své výkony odnesli pěkné a vítězové dík našemu již tradičnímu sponzorovi - pí. Renatě Mildner a jejímu Dog Gearu i hodnotné ceny. Dík za sponzorské příspěvky patří i tentokrát jako už každoročně i firmě Happy Dog. A jak vše nakonec dopadlo?!? 
 
     Zahajovali jako vždy greyhoundi, kde v mixu 1. m. vybojovala mladá Act of Toss (Majdinka), která spolu se svým stájovým kolegou Carl Lewis Grefina (Kájou) - 3. m. získala i tit. CH. pro KaV KCHCH pro tento rok v kateg. klasik. 2. m. obsadila loňská vítězka Wendy Terrich.
 
     U whippetůfen ve výše vzpomínané silně obsazené kateg. klasik vybojovala prvenství Jolene Gentle Heart (Julča) a ze 3, m., kdy jen o 1 setinu zaostala za 2. Con Elly Ready Go na titul CH. pro KaV KCHCH dosáhla a obhájila tak svůj loňský juniorský titul A-Class Best of Race Ayort Back (Besi). Další pořadí pak bylo následující:
4. m. Zapotlantenan Ayort Back,
5. m. Apinolla Fly Ready Go,
6. m. Apokalypsa Go Bye,
7. m. Whope Ayort Back,
8. m. Dallila Czari Farka,
9. m. Fee Bee Valentine Dogs,
10. m. Ellien Danny Valentine Dogs,
11. m. Rose Ray Chart Core,
12. m. Delise Con Amore.
 
     U whippetů - psů se v klasiku stejný kousek jako Bes povedl jejímu stájovému kolegovi Xerxovi Ayort Back, který doběhl sice na 3. místě ale i letos obhájil už loni získaný titul Ch. pro KaV KCHCH. 2. místo těsně vybojoval Besinčin bráška Aghatos Daimón Ayort Back a o pouhé 3 setiny vteřiny v letošniím Křešínském poháru zvítězil Runner Vlapan.
 
     Poslední kategorií u whippetů byla senior - fena. Zde si vítězství vybojovala v na svůj věk vynikajícím čase (ve srovnání s "klasičkami" by stačil na 6. m.) Vesna Ayort Back.
 
     Italští chrtíci měli zastoupení hned ve 4 kategoriích:
V junior - fenách zvítězila Arabella Feritte Bugsy,
v junior - pes zvítězil Altamiruas X-Trim, ale tit. Ch. pro KaV KCHCH junior si odnesl na 2. m. doběhnuvší Ultimate Feritte Bugsy.
V kateg. klasik - fena zvítězila a i tit. Ch. pro KaV KCHCH získala Cherry Lee Raya Rozárka. Na 2. m. pak doběhla House of Hounds Natori.
Vkateg. senior - pes zvítězil a i šampionský tit. si odnesl Arone z Pankráckého vrchu.
 
     V plemeni saluki si v kat. klasik - fena prvenství vybojovala Cici Cecec Aile Ferdi.
 
     Silně zastoupeni byli tentokrát i barzojové.
V kateg. junior - pes - si pro vítězství i tit. Ch. pro KaV KCHCH jr. doběhl Nikanor du Clos Vremontois,
v klasiku - fen zvítězila Fantazia z Višňového květu, ale tit. Ch. pro KaV KCHCH si z 2. místa odnesla Evening Breeze Mischenka.
klasiku psů zvítězil i tit. Ch. pro KaV KCHCH si vybojoval Foxtrot Krylov a na 2. m. doběhl Artur Dona Zuzia.
 
     Posledním zúčastněným plemenem byly slugy:
V kateg. klasik - pes tradičně spolehlivými výkony zvítězil Urkan Rašaja Bohemia Genao a
v kateg. senior - mix se o umístění rozdělili a oba si odnesli tit.Ch. pro KaV KCHCH - senior pes Vahab Bohemia Genao - 1. m. a fena Hanifa el Bohemia Genao de la Berondiére - 2. m.
 
     Všem šampionům a vítězům gratulujeme !!! Ostatním pak děkujeme za účast a věříme, že se za rok sejdeme v ještě hojnějším počtu...!
 
                                                 S. Němcová