Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 2. 2022

Mistrovství Evropy v coursingu 2021 - Holandsko očima začátečníka

30.10.2021

Mistrovství Evropy v coursingu 2021 - Holandsko očima začátečníka

Dostalo se mi té cti reprezentovat Českou republiku na ME v Holandsku se svými psy.
Saluki Collin Deluca Moravia a sloughi Asaad Sayed Assahra jsou v podstatě nováčci na coursingovém závodním poli. Proto naše ambice nebyly nijak přehnané a jeli jsme si to hlavně úžít a nabrat zkušenosti. Hned po příjezdu na místo jsme zažívali takovou malou “potopu světa”. Stálý déšť dokonce ve čtvrtek znemožnil start na 3.dráze, takže byly pro startující daný den k dispozici jen 2 dráhy a komplikace pokračovaly dál, takže se běželo jen 1 kolo.
Veterinární prohlídkou prošli oba naši aktéři pátečních běhů v pořádku a pak jsme se jeli zahřát, vyspat a připravit na den D.
Kýžený den nastal a my jsme se jen modlili k obloze, která stále hrozila provazy vody.
1. kolo, dráha 2: písková pláž, kousek po trávě mezi stromy a moc se jim dařilo. A i když obloha stále hrozila, kupodivu se běželo bez deště.
2. kolo, dráha 3: krásná louka, obloha opět hrozila, ale dopřála bez deště i 2. běhy.
Byla opravdu zima a všudypřítomné mokro, ale i tak člověk potkával samé příjemné a usměvavé lidi a navzájem jsme si obdivovali své svěřence. Obzvláš, když byli někteří i pokrevně příbuzní. Asaad potkal i svého otce Hidira a bylo to velmi příjemné setkání s jeho majitelkou.
Nálada v české výpravě, pokud mohu soudit, byla velmi přátelská a soudržná. Kupříkladu jednomu účastníku hrozilo po poruše auta v Německu, že se nebude moci zúčastnit, jelikož nestihne veterinární přejímku. Po pár telefonátech se našla v české výpravě dobrá duše, která sedla do auta a najela dalších skoro 400 km, aby je dopravila do místa dění.
Ale abych se na závěr dostala k tomu podstatnému.
Jsem velmi hrdá na to, že jsem z Holandska přivezla zpět zdravé psy bez zranění a třešničkou na pomyslném dortu celého ME je pro nás titul MISTR EVROPY, který si svým výkonem vyběhal sloughi Asaad Sayed Assahra.

 

Za příspěvek děkuji majitelce vítěze Martině Zahálkové a samozřejmě obrovská gratulace letí k Asaad Sayed Assahra.

 

1.jpg        asadek2.jpg